ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΡΑΠΙΚΟ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΨΗΜΕΝΟ

Η αραχίδα ή φιστίκι (φιστίκι αράπικο) είναι ένα προϊόν που πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα στα μέσα του προηγούμενου αιώνα (1940-1945). Η πρώτη καλλιέργεια στην Ελλάδα έγινε στην Αμμουδιά Σερρών, με σπόρο από Βουλγαρία. Η ποικιλία της αραχίδας (βάσει της όψης από μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων) πιστεύεται ότι ήταν «Spanish» (ίσως και «Valencia» σε μερικές περιπτώσεις). Είχε μικρό πυρήνα και καφέ/κόκκινη φλούδα.

Compare

Περιγραφή

Διατροφικές αξίες ανά 100 γρ
Ενέργεια 2447 kJ / 585 kcal
Λιπαρά 41.8 g
εκ των οποίων κορεσμένα 6.71 g
Υδατάνθρακες 25.8 g
εκ των οποίων σάκχαρα 4.47 g
Εδώδιμες ίνες 4.66 g
Πρωτεΐνες 24.2 g
Αλάτι 2.50 g

Vendor Information

  • No ratings found yet!